• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Érdeklődők!

Köszöntöm Önöket Kelevíz község honlapján.

Községünk Somogy megyében, a Balatontól 20 km-nyi távolságra, Marcali város közvetlen szomszédságában található. A 68-as főközlekedési út, észak-dél irányban szeli ketté. Északon a Marcali-hát, keletről az érintetlen természeti kincseiről híres Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet határolja.
A falut teljes hosszában a Sári csatorna kanyargós patakvize kíséri, a Balatont tápláló övcsatornába sietve.
Erdőszéli aprócska vízesés, a "Zuhogó" napjainkban is kedvelt kirándulóhely. A vízfolyás ereje korábban a Rádics család vízimalmát hajtotta. Napjainkban már a múltidéző tevékenységnek alig-alig vannak látható darabjai. Helyén a fiatal vállalkozó Kézsmárki család tanyája működik, Márky tanya néven. Szürke marhát, racka juhot, hátas és póni lovakat, mangalicát tartanak több hektárnyi területen. Adottak a lovaglás és a sétakocsikázás feltételei is.
polgarmester kelevizA falu nyugati határában, külterületi településrészen felújításra került a régi kastélyépület, a grófi család leszármazottja Hunyadi József vendégháza eredeti pompájában várja az érdeklődőt.
A környékbeli erdőkben védett növények (tőzike, gyöngyvirág, ciklámen) a vízfolyás mentén mesterségesen létesített halastó, gazdag madárvilág és nagy vadállomány található.
A természetet kedvelők és a kirándulók számára páratlan élményt nyújt a szomszéd településről Mesztegnyőről induló erdei kisvasút.
Ha sikerült felkeltenem érdeklődését Kelevíz iránt, vagy még többet szeretne tudni elérhetőségeinken állok szíves rendelkezésére.

 

Vargáné Balatincz Krisztina
polgármester